Ny podcast om militärhistoria

Fronten heter en ny svensk podcast om militärhistoria. Det är Robert Lindberg och yours truly som står bakom den. Om mig kan du hitta lite information på den här sajten. Robert Lindberg är en gammal bekant till mig, en historienörd som jag lärde känna när vi jobbade på samma radioredaktion för en massa år sedan. Nuförtiden jobbar ingen av oss med radio, men Robert kläckte idén om att sätta igång en militärhistorisk podcast och helt sonika bestämde vi oss för att göra ett försök.

Tanken är att ta upp högt och lågt efter bästa förmåga. Både militärhistoriskt nörderi och mer elementära introduktioner. Därtill populärkultur, tips om filmer och böcker, samt en massa relevant rundsnack. Ni får höra hur det går. Första avsnittet finns redan att ladda ned. Vi börjar med ett avsnitt i veckan, sedan får vi se om vi orkar hålla den takten.

Första avsnittet ja, det innehåller bland annat lite resetips för den historieintresserade Berlinresenären, lite snack om den sovjetiska stridsvagnen T-34 och så tipsar vi om en sovjetisk – ja faktiskt – krigsfilm som fortfarande är sevärd.

Frontens Facebooksida

Fronten på Itunes

Fronten på Podbean

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s